Mange flotte mynter

Vi får hele tiden inn nye flotte mynter, sedler og medaljer. Kremen rekker ikke ligge lenge på nettsidene våre før det forsvinner like fort som det blir lagt ut. Denne flotte perlen av en 4 mark ble lagt ut i kveld og skiftet eier etter en knapp time. Gratulerer med en meget flott mynt 🤩

Kvalitetsmynter

Vi har fått en samling med noen kvalitetsmynter og -sedler innlevert og objekter fra dette vil fortløpende legges ut i nettbutikken vår. Det er delvis en del høyere priser på en del av objektene men dette er virkelig kremobjekter som mange har oppnådd topp graderinger til NGC og PCGS, så her finnes mye for perfeksjonisten, som for eksempel denne 1 kronen 1894 som har fått PL (proof like) gradering hos PCGS. Mynten har ekstreme speilflater og er av ypperste kvalitet!

Store samlinger kjøpt

Mynt og Eiendom Bessaker har i høst kjøpt inn flere større samlinger og vi vil fremover legge ut disse i nettbutikken vår. Det er masse mynter, sedler, gull og sølv. Som alltid kan dere kjøpe gode objekter til fornuftige priser hos oss! Følg med regelmessig i nettbutikken 🙂

Mye gull!

Mynt og Eiendom Bessaker AS har den siste tiden kjøpt flere større gullsamlinger. Mye blir solgt før vi rekker å legge det ut, men mange flotte objekter finner veien til nettbutikken også! Bruk søkefunksjonen og skriv «gull» så finner du alle våre produkter tagget med gull!

Mange flotte objekter!

Vi har kjøpt inn flere større samlinger med mynter, her er det masse fra danske og svensketiden, mye gull og sølv, gamle antikke mynter og mye mye mer! Følg med i nettbutikken fremover for våre siste nyheter, det blir lagt ut nye mynter hver dag!

Gradert førsteutg. Donald Duck!

Norges første graderte Donald Duck 1. utgave blad? 

Vi har fått inn et eksemplar av førsteutgaven Donald Duck gitt ut i Norge fra desember 1948. Bladet er sjeldent å se for salg og særdeles ettertraktet blant samlere og ikke minst hos Donald-fan.

Dette bladet har små rifter i omslaget men er veldig fint inni, det er gradert av CGC (Certified Guaranty Company) til 1,8, noe som tilsvarer good- på skalaen.

Dette er en unik mulighet til å skaffe seg dette bladet gradert, og etter hva oss er bekjent eksisterer det ikke flere graderte 1. utgave Donald Duck i Norge, men vi tar selvsagt forbehold om dette.

For å lese mer om gradering av blad se her: https://www.cgcmagazines.com/ eller kontakt oss gjerne for mer informasjon.

VIKTIG: Bladet er på tur hjem over dammen, og vil ikke være klart til levering før rundt 20. juli. 

MYNTHELG!

På grunn av mynthelga i helga kan det forventes at vareutvalget i nettbutikken ikke er helt oppdatert, enkelte varer vil være solgt uten å være fjerner fra nettbutikken, dette blir oppdatert rett over helga. 

NYTTÅRSSALG!

Unne deg noe vakkert på tampen av 2018..? Vi gir 35 % rabatt på alle danske og svenske mynter, 10 % på øvrige varer samt gratis frakt på alle ordre lagt inn i nettbutikken vår på nyttårsaften (31.12.18) ? Legg inn ordre og velg direkte bankoverføring som betaling, du vil så motta en faktura fra oss hvor rabatten er fratrukket.

Vi benytter samtidig anledningen til å ønske alle samarbeidspartnere, kunder og bekjente et riktig godt nytt år 2019?

Husk Teutoburger Münzauktion sin storauksjon denne uka!

HUSK TEUTOBURGER MÜNZAUKTION SIN AUKSJON 6. , 7. og 8. DESEMBER!

Dette er en vannvittig stor auksjon med auksjonskataloger på tilsammen rundt 900 sider! Her er lotter med over 8000 sedler i en lott! Så her er det verdt å ta en nøye titt! Vi kan være behjelpelig med budgivning.

OBS: Noe avvik i vareutvalg!

Vi hadde en flott dag på Samlerdagen i Trondheim i dag og har solgt unna en del mynter og sedler. Nettbutikken er enda ikke oppdatert opp mot dette og det kan derfor være avvik på varebeholdningen på nettsidene våre. Dette blir ryddet opp i løpet av søndag.

Nydelig gullmedalje kommer snart for salg!

Nydelig gullmedalje kommer snart for salg!
Denne gullmedaljen fra 1883 ( Oscar II) er preget kun i 7 eksemplarer og ble laget til Kunst – og Industriutstillingen i Christiania i 1883. Utstillingen var den største som hadde blitt arrangert i Norge og hadde kongelig beskyttelse. Kronprins Gustav og Prins Oscar kom til utstillingen og kongen hadde gitt utstillingen disse belønningsmedaljene. Gravør er Hermann Wechwert og medaljen ble preget hos Berliner Medallien-Münze.
Litteratur: Kvist 82.

Ny salgskanal

eBId

Mynt og Eiendom Bessaker AS søker stadig nye salgskanaler og har oppdaget ebid.no som vi kommer til å selge en del varer på i tiden som kommer! Følg derfor med på sidene der i framtiden!

Gull til lave priser!

Vi i Mynt og Eiendom Bessaker AS har gode kontakter på å skaffe tilveie utenlandske gullmynter til fornuftige priser. Vi har mange kunder som samler på gull og gullmynter og mange har avtaler med oss at vi regelmessig sender dem nye mynter. Vi får stadig inn nytt og du kan bruke søkefunksjonen for å finne hva vi har inne til en hver tid, bruk «gull» som søkeord!

Eller bruk denne lenken!

Nydelige mynter kommet inn!

Vi har fått inn mange nydelige mynter i den senere tiden, noen har blitt solgt fortløpende mens en del kommer i nettbutikken! Se denne nydelige 1 kronen 1900, dette er en unik mulighet til å skaffe seg en helt utrolig flott mynt!

Se her!

 

Nye flotte mynter!

Vi har igjen fått inn flere flotte mynter i vår nettbutikk, en del er lagt ut og flere kommer etterhvert!

Se denne nydelige speciedaleren 1778:

Det er også en del gullmynter, 2-kronere (ny flott geværtokrone), årgangsmynt med  mer som etterhvert kommer til salgs. Vi anbefaler forøvrig å følge med på Facebookgruppen «Norges Kjøp Og Salg Av Mynter og Sedler», der legges det ut en del objekter som ikke ligger til salgs på nettsiden.

2-kroner 1906 og 1907 – unionsoppløsningen

 

Vi kjøper stadig inn flotte mynter og har lagt ut noen nye i nettbutikken vår, se denne nydelige NGC-graderte sølv 2 kroneren  fra 1906 (stort skjold) gradert til MS 65 (kvalitet 0). (Klikk her for å komme til mynten i nettbutikken)

Denne 2-kroneren ble utgitt i forbindelse med unionsoppløsningen med Sverige i 1905 og var en begivenhet som man, på norsk side syntes var verd å minnes med en minnemynt. Det var maleren Gerhard Munthe som formet minnetokronens revers med kjeden av de 14 sammensluttende hender og innskriften NORGES UAVHÆNGIGHED GJENNOMFØRT 1905 på det frodige løvverket til et tykkstammet tre. Myntgravør Ivar Throndsen modellerte og graverte Munthes utkast og utførte adversen med kongevåpenet (riksvåpenet omgitt av St. Olavs Ordens kjede og draperi med krone over). Det opprinnelige opplaget på 100 000 (pregeår 1906) strakk ikke til, og det ble preget 54 600 i tillegg med pregeår 1907. Det ble gjort enkelte mindre endringer på mynten preget i 1907: Perlering innenfor opphøyd rand på reversen og kongevåpenet noe forminsket på adversen.

Utforming og tekniske data på mynten:

  • Diameter: 31,0 mm
  • Vekt: 15,0 gram
  • Legering: Sølv 800/1000, kobber 200/1000

2 kr sølvmynt 1907 – Gevær og sabler i kors

Sølvmynten utgitt i 1907 med gevær og sabler i kors ble tildelt de militære mannskaper som deltok i mobiliseringen i forbindelse med unionsoppløsningen i 1905.

Fra militært hold var det kommet anmodning om at de som hadde vært utkommandert til grensevakt og lignende oppdrag i 1905, måtte bli tildelt en 2-krone til minne om dette. Da Stortinget behandlet saken, ble det foreslått at disse myntene måtte få et særskilt preg, sammenlignet med unionsmyntene med betegnelse stort og lite skjold. På reversen, øverst på trestammen og under innskriften, ble det derfor anbrakt to korslagte geværer og en kavalerisabel. Adversen er identisk med riksvåpenet på mynten som ble preget til minne om oppløsningen av unionen mellom Norge og Sverige (pregeår 1907 – lite skjold). Denne militære utgave av minnetokronen for unionsoppløsningen i 1905 ble preget i 27 500 eksemplarer.

Utforming og tekniske data:

  • Diameter: 31,0 mm
  • Vekt: 15,0 gram
  • Legering: Sølv 800/1000, kobber 200/1000

Den siste «geværtokronen» vi fikk inn  i 0/01 ble fort solgt, men vi har fått inn enda en 2 kroner 1907 med gevær og sabler i kvalitet 1+, dessverre med en ripe på reversen, men uansett en flott mynt hvis man ønsker å sikre seg en «geværtokrone» til en billigere penge.

 

Informasjon hentet fra norges-bank.no 

Sjelden og strøken 1651 Speciedaler til salgs!

 

Frederik III 1648-1670 – Kvalitet 01

Frederik III er den av de dansk-norske kongene som er mest populær blant norske myntsamlere. Så var han også personlig interessert i mynter og skal ha grunnlagt Det kongelige myntkabinett i København. Han fikk preget en lang rekke mynter med flotte portretter i sterk kontrast til de mer monotone myntene til faren sin. Det regnes å finnes over tyve forskjellige typer dalere fra Frederik III, hvorav noen med flere varianter.

Fantastisk vakker speciedaler fra 1651 (type 1B) i kvalitet 01. En særdeles sjelden mynt i denne kvaliteten. De aller fleste er i 1+.
Laget i Christiania av myntmester Frederik Grüner.
Ref: NM 71C – Vår ref: 5-28. Vi har originallappen fra 1927 da den ble solgt på auksjon for kroner 40,-

Enestående mulighet til å skaffe seg en særdeles sjelden mynt i denne kvaliteten!

  

Flotte mynter i omløp!

4-3 4-4

Vi har vært i Trondheim på møte i Trøndelag Numismatiske forening denne uken og fått faglig påfyll samt vært på en turne til kunder og kjøpt og solgt noen flotte mynter. Har blant annet  fått inn en flott Frederik III Speciedaler i kvalitet 01 som kommer for salg etterhvert! Dette er en utrolig flott mynt som vi er helt sikker på en ny kjøper vil bli særdeles fornøyd med! Har også fått inn en 1 kr. og 2 kr. Londonseddel som kommer for salg etterhvert, begge fra 1942 er flotte sedler og 1  kronen har lavt serienummer og begge er av flott kvalitet! Mye som skjer for tiden og vi håper også fremover å få inn flere flotte mynter!

Flotte mynter lagt ut i kveld!

Vi holder fortsatt på å oppdatere nettbutikken vår, og det legges fortløpende ut flotte mynter – og flere kommer! Har i kveld lagt ut flere speciedalere blant annet en kjempeflott fra Christian IVs tid, samt 20 kroners gullmynter fra Oscar II og Haakon VII til fornuftige priser!

Ta en titt i nettbutikken vår!

 

 

12.11.16: Vi holder på å oppdatere nettbutikken og legger ut varer fortløpende. 500-600 mynter blir utlagt de neste dagene! Det blir også noe ryddesjau og vi selger mange mynter med mellom 10 og 25 % rabatt!

15 % rabatt på rorbuweekend!!

MG_4982

MG_49501

Vi feirer julehøytid og nyttår med 15 % rabatt på langhelg i vår nyoppsatte Rorbu 6 på vakre Bessaker i desember og januar! Kanskje den perfekte julegaven?

Hva med å kombinere det med Jolly Jumper og Big Moe på Robukroa 12. desember?

Eller hva med å være med på tyskinspirert julebord?

Pris ankomst torsdag med avreise søndag: Kun kroner 2295,- (veiledende 2700,- kroner desember og 2787,- januar ).

Kontakt oss på booking@myntogeiendom.no for bestilling og mer informasjon.

Tilleggstjenester:

  • Sengklær: 130,-
  • Sluttrengjøring: 800,-

Muligheter for leie av båt og fiskeutstyr.

Robu er klar til Fiskefestivalen!

robu

Vår vakre Robu på Bessaker ble som planlagt klar til Fiskefestivalen på Bessaker! Vi gleder oss til å kunne motta gjester i sommer og høst!

Mynt og Eiendom Bessaker AS er også stolt sponsor av Fiskefestivalen på Bessaker og ønsker lykke til med arrangementet!

50 nye mynter til salgs på finn.no!

00079a00

Vi har i kveld lagt ut ca 50 nye mynter på finn.no!

Ta en titt innom vår «butikk-nettside» på finn.no ved å trykke på finn-bildet:

Vi kan her friste med flere godbiter, blant annet denne sjeldne samlingen bestående av 19 mynter fra den romerske republikk. Eller hva med en 5 drakmer fra Hellas fra 1853 med «clashed dies»?

Vi har også noen flotte eksemplar av norske 2 kroner med stort og lite skjold, se for eksempel på denne 2 kroner fra 1907!

Hiv deg rundt og gjør et godt kjøp nå!

 

Mange nye flotte mynter!

00085a0000085r00

Vi har fått inn mange flotte mynter som etter hvert kommer for salg i forskjellige medier, noen vil bli lagt ut her på hjemmesida vår og på finn.no mens noen blir lagt ut på QXL!

Et prakteksemplar er denne sjeldne Speciedaleren fra 1642, PCGS Grading AU50, hede 5, Davenport 3534 i kvalitet 01!

Følg med fremover!

Arne-Johan

 

 

Nye mynter på QXL!

00005a00

Vi har i kveld lagt ut flere nye mynter på QXL samt redusert utropsprisene på en del av de andre myntene som ligger ut!

Her er direktelink til fire av de nye danske myntene vi har lagt ut i kveld:

Fra Wikipedia:

Skilling var en møntenhed i Sverige, Norge og Danmark. I Danmark blev den afskaffet i 1874. Den blev første gang udmøntet i Danmark under Christoffer af Bayern og havde værdien 1/16 mark = 12 penning. Tegnet ß har tidligere været brugt som symbol for skilling.

 

Nydelig mynt solgt i dag!

Vi har i dag solgt en av våre flotteste mynter i den samlingen vi har nå! Vi gratulerer kjøperen med denne flotte speciedaleren fra 1640!

Arne-Johan


 

Informasjon om speciedaler fra Wikipedia:

Speciedaler, eller spesidaler, også kalt species (riksdaler in specie, «i lødig mynt av metall med egenverdi»),[1] er enmyntenhet som ble brukt i Norge fra 1560 til 1875. Forkortelsen var Spd. En speciedaler var opprinnelig en stor sølvmyntmed en vekt i underkant av 30 gram og et sølvinnhold på 87,5 %. Senere ble det også trykt sedler pålydende 1 eller flere speciedaler. Verdien var opprinnelig 6 mark = 96 skilling, men på grunn av lavere sølvinnhold enn det offisielle i mynter av lavere valør ble den gjerne regnet for å være verd 120 skilling. Under kong Carl III Johan ble det ryddet opp i myntrekken, og speciedalerens verdi ble offisielt fastsatt til 120 skilling eller 5 ort. (En ort = 24 skilling).

De første speciedalerne i Norge var preget i Danmark. Norsk produksjon begynte i Christiania i 1628 og fortsatte ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg i perioden fra 1686 til 1873.

I 1873 kom den skandinaviske myntreformen som gjorde at både Sverige og Danmark gikk over til å bruke kroner og øre. Norge fulgte etter og sluttet seg til myntunionen i 1875. Ved overgangen ble 1 speciedaler gjort likeverdig med 4 kroner.

Etter dagens pengeverdi (2009 – korrigert for konsumprisindeksen) tilsvarer verdien av en speciedaler fra 1875 ca. kr. 195,-

Historiske valører: 4 speciedaler, 3 speciedaler, 2 speciedaler, speciedaler, 1/2 speciedaler, 1/4 speciedaler, 1/8 speciedaler.

I 1604 preget Christian IV også en firkantet mynt med valør 8 daler i gull.

 

– kjøp og salg av gamle mynter og sedler